Hoşgeldiniz!

(deutscher Text unten)

by Erdogan Karayel

Eurotürkin by  Hayati Boyacıoğlu

"Eurotürkin" by Hayati Boyacıoğlu

by Hayati Boyacıoğlu

+++

Berlin, 11. August 2009 – Dünyanın en büyük, profesyonel karikatür sitesi „toonpool.com“ artık üyelerine „Hoşgeldiniz“ diyerek Türkçe de sesleniyor. İki yıl önce hizmete sunulan portalın Türkçe’yi de devreye sokarak dünya pazarındaki yerini sağlamlaştırması ve büyüme hızını arttırmaya devam etmesi hedefleniyor.

„toonpool.com“ da şu anda 140 ülkeden 1200 çizerin 45.000 çalışması sergileniyor. Berlinli Karikatürist Bernd Pohlenz ve ekibi her gün çoğu profesyonel karikatür sanatçıları tarafından çizilerek siteye yüklenmiş 100 çalışmayı toonpool.com’da karikatür meraklıları ve gazete ve dergilerle buluşturuyor.

Shoe by Menekşe Cam

"Shoe" by Menekşe Cam

by Menekşe Cam

toonpool.com’da Türkçe’nin de devreye girmesiyle kullanılan dil sayısı Almanca, İngilizce, Fransızca, İspanyolca, Yunanca olmak üzere altıya çıkmış bulunuyor. „Geo-Locating“ coğrafi yer belirleme sistemi sayesinde Türkiye’den siteye giriş yapan kullanıcılar otomatik olarak Türkçe anasayfaya giriş yapıyor olacaklar. Siteyi bir başka dilde izlemek isteyenler için ise altı ayrı ülkenin minik bayraklarından seçilenine tıklamak yetiyor.

Dilenci Cocuk by Şevket Yalaz

"Dilenci Cocuk" by Şevket Yalaz

by Şevket Yalaz

Dog by Hicabi Dermici

"Dog" by Hicabi Dermici

by Hicabi Dermici

toonpool.com’un Türkçe atağıyla ilgili bir açıklama yapan Bernd Pohlenz „Toonpool.com’un Türkçe olarak da yayın yapması, atılması gereken mantıklı bir adımdı“ diyerek, moderasyon çalışmalarında, sitenin en fazla iletişim kuran çizerlerinin de Türkler arasından çıktığını gözlediklerini sözlerine ekledi.

toonpool.com’da ayrıca Almanya’dan ve Avrupa’nın diğer ülkelerinden de pek çok Türk kökenli çizgilerini sergiliyorlar. Bernd Pohlenz: „ Özellikle geleneksel yaşam tarzıyla, modern çağı buluşturan ve değişik teknikleri deneyen sanatçıların çok başarılı ve farklı ürünlere imza attıklarını gözlediğini dile getirerek Türk kökenli sanatçıların dünyanın diğer  ülkelerindeki meslektaşlarıyla iletişim kurma konusundaki becerilerinin de dikkat çekici olduğuna işaret ediyor ve örnek olarak  Norveç’de bir dağ evinde felsefi boyutu olan çalışmalarıyla göz dolduran Firuz Kutal’ı ve uçuk çizgiler ve parlak renklerle başarılı ürünler veren ve „Juice“ gibi Hip-Hop magazinlerde çalışmaları yayınlanan Berlinli genç yetenek, grafik-desinatörü Sedat Ademci’yi örnek gösteriyor.

Sitede çalışmaları yer alan karikatürcüler arasında Türkiye’den Erdoğan Başol, Şevket Yalaz, Oğuz Gürel, Menekşe Çam, Hicabi Demirci, Dr. Halis Dokgöz, Ercan Baysal, Almanya’dan Erdoğan Karayel ve Hayati Boyacıoğlu da bulunuyor.

Sea by Ercan Baysal

"Sea" by Ercan Baysal

by Ercan Baysal

First Aid by Şevket Yalaz

"First Aid" by Şevket Yalaz

by Şevket Yalaz

toonpool.com hakkında:
Uluslararası bir karikatür portalı olan „toonpool.com“ tam 140 ülkeden 1.200 sanatçının çalışmalarına yer veriyor Sitede, günün 24 saati, çizerler karikatür, grafik ve ilüstrasyonlarını kendi kendilerine yükleyebiliyorlar., Sitenin sayısı günde on binleri bulan ziyaretçileri ise çalışmaları saniye saniye izleyip, dilerlerse yorum yapabiliyorlar. www.toonpool.com/shop adresinden girilen ticari bölümde ise sanatçıların sitede de sergilenen çalışmalarıyla süslenmiş, internetten sipariş yöntemiyle ve belirli sayıda ve kısa sürede hazırlanabilen baskı ve tekstil ürünleri sunuluyor. www.toonagent.com adresiyle de dünyadaki tüm gazetelere, en güncel karikatürler en yüksek çözünürlü olarak servis ediliyor. Dünyanın her tarafından siteye giren yayın yönetmenleri, gereksinim duydukları karikatürlere arama motorları ve anahtar sözcüklerle rahat bir şekilde ulaşıp, çizgileri indirebiliyorlar.

Waiting by Firuz Kutal

"Waiting" by Firuz Kutal

by Firuz Kutal

Ceza by Omer Cam

"Ceza" by Omer Cam

by Omer Cam

Endangered Animals by Ali Sur

"Endangered Animals" by Ali Sur

by Ali Sur

Adams and Eves by Piyale Madra

"Adams and Eves" by Piyale Madra

by Piyale Madra

Termometer by Hüseyin Alparslan

"Termometer" by Hüseyin Alparslan

by Hüseyin Alparslan

11 by Faruk Soyarat

"11" by Faruk Soyarat

by Faruk Soyarat

Devolution by Metin Yilmaz

"Devolution" by Metin Yilmaz

by Metin Yilmaz

Angelina Jolie by Eniz Özger

"Angelina Jolie" by Eniz Özger

by Eniz Özger

By ABDÜLKADİR DEMİRHİNDİ

By ABDÜLKADİR DEMİRHİNDİ

by ABDÜLKADİR DEMİRHİNDİ

Muzzles by Erdogan Basol

"Muzzles" by Erdogan Basol

by Erdogan Basol

Border by Eray Özbek

"Border" by Eray Özbek

by Eray Özbek

Nasrettin Hoca by Sedat Ademci (fubu)

"Nasrettin Hoca" by Sedat Ademci (fubu)

by Sedat Ademci (fubu)

Euroturko by Hayati Boyacıoğlu

"Euroturko" by Hayati Boyacıoğlu

by Hayati Boyacıoğlu

Michael Jackson by Menekşe Cam

"Michael Jackson" by Menekşe Cam

by Menekşe Cam

Patron by Şevket Yalaz

"Patron" by Şevket Yalaz

by Şevket Yalaz

Smile by Ercan Baysal

"Smile" by Ercan Baysal

by Ercan Baysal

The Wall by Erdogan Karayel

"The Wall" by Erdogan Karayel

by Erdogan Karayel

Gift by Hicabi Dermici

"Gift" by Hicabi Dermici

by Hicabi Dermici

Art Movie by Firuz Kutal

"Art Movie" by Firuz Kutal

by Firuz Kutal

Hospital by Erdogan Basol

"Hospital" by Erdogan Basol

by Erdogan Basol

+++

Berlin, 11. August 2009 – „Hoşgeldiniz“ („Herzlich willkommen“) heißt es ab sofort bei toonpool.com, dem größten professionellen Cartoon-Portal der Welt. Mit der Bereitstellung des Portals in türkischer Sprache folgt das vor knapp zwei Jahren gegründete Berliner Unternehmen konsequent seiner auf die Erschließung eines weltweit wachsenden Marktes gerichteten Expansions-Strategie.

Das Portal bietet derzeit mehr als  45.000 Bilder von 1.200 Künstlern aus rund 140 Ländern. Rund um die Uhr pflegt das Team um den Berliner Karikaturisten Bernd Pohlenz die täglich bis zu 100 neuen Werke ein, die vorwiegend von professionellen Zeichnern, aber auch Hobbykünstlern aus der ganzen Welt selbst hochgeladen werden.

Mit dem Launch der türkischsprachigen Version ist das Portal jetzt in sechs Sprachen navigierbar: Deutsch, Englisch, Französisch, Spanisch, Griechisch und Türkisch. Per Geo-Locating gelangen User in der Türkei automatisch auf die türkische Startseite. Mithilfe des Flaggen-Icons lässt sich überall auf dem Globus jede andere der verfügbaren Sprachen einstellen.

„Die türkische Version war der nächste logische Schritt“, so Pohlenz, „denn aus unserer Moderation der interaktiven Features des Portals wissen wir, dass die türkischen Künstler und User zu den agilsten Teilnehmern weltweit gehören.“ Hinzu kommen viele Zeichner mit türkischem Hintergrund aus Deutschland und anderen Ländern. Bernd Pohlenz: „Künstler im Spannungsfeld zwischen Tradition und Moderne erleben wir als besonders kreativ und experimentierfreudig.“ Darüber hinaus sind kulturelle Verschmelzungen bei türkischstämmigen, in anderen Teilen der Welt arbeitenden Zeichnern bemerkenswert, zum Beispiel bei dem philosophierenden Maler-Cartoonisten Firuz Kutal, der in einer häufig verschneiten Berghütte in Norwegen arbeitet, oder dem jungen Grafik-Designer Sedat Ademci aus Berlin, der seine eigenwillig schrillen Motive auch in Hip-Hop-Magazinen wie „Juice“ veröffentlicht.

Über toonpool.com
Als internationales Cartoon-Portal mit über 1.200 Künstlern aus 140 Ländern sammelt, fokussiert und ordnet toonpool.com rund um die Uhr Cartoons, Karikaturen, Illustrationen und Grafiken aus aller Welt,  die von den Zeichnern eingestellt werden. Besucher können diese Werke auf der Website anschauen und kommentieren. Im kommerziellen Bereich bietet der toonpool.com Shop Print- und Textilerzeugnisse mit Cartoon-Motiven in On-Demand-Herstellung. Der Toon Agent steht professionellen Bildnutzern tagesaktuell als Bildagentur mit Suchmaschine und Schlagwortsuche offen, die hoch aufgelöste Motive zur Nutzung und für den sofortigen Download anbietet.


© toonpool.com
 

Tags: , , , , ,

2 Responses to “Hoşgeldiniz!”

  1. rasit Yakali says:

    selamlar, iyi calısmalar.
    Rasit Yakali

  2. Metin says:

    Ankara Keçiören’den tüm karikatürist arkadaşlara selamlar, kolay gelsin.

Leave a Reply

More Posts


2012
Book Store Portrait Competition

Portrait Competition

October 29th, 2012
2012
Jakob Hinrichs adaptiert Arthur Schnitzlers Traumnovelle von 1926 erstmals als Graphic Novel und erzählt sie in tiefgreifenden, fantastischen Bildern neu.

“Traumnovelle” – Graphic Novel

October 14th, 2012
Letter from
amman

Letter from Amman (Jordan)

October 4th, 2012
2012
zillion

Letter from California

August 15th, 2012